Τομέας ακινήτων: Πως να τον αγαπήσεις ξανά!

Γιατί ένας κτηματομεσίτης χάνει το ενδιαφέρον του για τον κόσμο του real estate.

Παρακάτω έχω παραθέσει παραδείγματα που εξηγούν τους λόγους για τους οποίους ένας κτηματομεσίτης δεν απολαμβάνει πλέον αυτό που κάνει.

1)Δεν γνωρίζει τι να κάνει ή πώς να το κάνει: Όλα θα πρέπει να καταλήγουν στις πληροφορίες, στις λίστες ακινήτων και στη μόχλευση. Επομένως, θα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη του πελατολογίου του από τρεις πηγές και να προσθέσει νέες στην πορεία.

2)Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να κάνει καθώς ο τομέας ακινήτων συνεπάγεται περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο: τα πράγματα είναι απλούστερα όταν υπάρχει η σωστή εστίαση. Προηγείται η ανάπτυξη του πελατολογίου και έπονται όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε, ποτέ δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσει για χρήματα όταν χτίζει το πρόγραμμά του γύρω από το lead generation.

3)Αποτυγχάνει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο: Τα σχέδια αποτυγχάνουν όταν περιπλέκονται, συνεπώς κάτι τέτοιο πρέπει να αποφεύγεται. Είναι προς το συμφέρον του να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της Real Estate επιχείρησής του και της λειτουργίας της. Η πολυπλοκότητα θα εμφανιστεί σταδιακά, καθώς για να φτάσει στην επιτυχία απαιτείται προσοχή στην λεπτομέρεια.

4)Προβαίνει σε άστοχες προσλήψεις και συνεργασίες: Ο τομέας ακινήτων περιλαμβάνει μεγάλο φάσμα ανθρώπων. Εάν συνεργάζεται με τους λάθος ανθρώπους στην αγορά ακινήτων, που δεν διαθέτουν τα προαπαιτούμενα, αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε αποτυχημένες κινήσεις.

5)Δεν το διασκεδάζει πια: Τη στιγμή που χάνει τη δυνατότητα να συνδυάσει αυτό που κάνει με την προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους και ακολούθως, επενδύει μονομερώς στο lifestyle του και όχι στην ανάπτυξη του πελατολογίου του, χάνεται η χαρά και η ουσία του πράγματος. Το μυστικό για να διατηρείται η ζωή του συναρπαστική είναι να μην ξεχνά ποτέ το δικό του <<ΓΙΑΤΙ>> σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του.

Πραγματικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αγαπήσει ξανά τον τομέα των ακινήτων

1)Ο τομέας ακινήτων απαιτεί χαμηλό κόστος εισόδου και προσφέρει απεριόριστες προοπτικές: Τα αρχικά κόστη των συνεργατών μας είναι ελάχιστα· συνεπώς τα έξοδά τους για τη δημιουργία της δικής τους κτηματομεσιτικής επιχείρησης δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ελκυστικά. Επιπλέον, οι κτηματομεσίτες έχουν απεριόριστη προοπτική κέρδους. Τα κέρδη ενός μέσου ατόμου τείνουν να κορυφώνονται στην ηλικία των 48 ή 49 ετών, αυτό όμως είναι διαφορετικό στην περίπτωση ενός κτηματομεσιτικού γραφείου Keller Williams. Δεν υπάρχει όριο σε αυτό το Real Estate Agency· τα χαμηλά ή τα πολύ ψηλά κέρδη είναι στο χέρι του συνεργάτη.

2)Διαθέτει την ελευθερία να επιλέξει τη δουλειά του: Στα ακίνητα μπορεί να δημιουργήσει την επιχείρησή του ο ίδιος γύρω από τα δυνατά σημεία και το πάθος του. Έτσι, μπορεί να συνδυάσει την προσωπικότητά του με εργαλεία ανάπτυξης πελατολογίου που θα οδηγήσουν στην επιτυχία.

3)Δίνεται υψηλή οικονομική ανταμοιβή για την ανάλογη προσπάθεια: Υπάρχει ο μύθος ότι αν εργάζεται κανείς περισσότερες ώρες, θα κερδίσει περισσότερα χρήματα, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εάν εργάζεται πιο έξυπνα (και όχι απαραιτήτως πιο σκληρά), και δώσει προτεραιότητα στα ουσιαστικά θέματα μπορεί να επιτύχει μια καλύτερη ζωή.

4)Απολαμβάνει το προνόμιο του να βοηθά ανθρώπους σχετικά με τα περιουσιακά τους στοιχεία: Δεν πουλά απλώς ένα ακίνητο, αντιθέτως πουλά ασφάλεια. Πολλοί πιστεύουν ότι τα ακίνητα δίνουν απλώς μια ευκαιρία για κέρδος. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου lifestyle και την άριστη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

IT’S NOT ABOUT THE MONEY… IT’S ABOUT BEING THE BEST YOU CAN BE!
Χρήστος Τζιάνας
Team Leader
Keller Williams One Greece

Join The Discussion

Compare listings

Compare