Μια μικρή ανακαίνιση -7 τρόποι να ανανεώσεις τους χώρους του σπιτιού σου με ελάχιστο κόστος τη νέα σεζόν!

Στο άκουσμα της λέξης «Ανακαίνιση», νιώθουμε να πλημμυρίζει το σώμα μας αστείρευτη ενέργεια.

Γιατί ξέρουμε ότι, αν συμβεί αυτή, δεν θα αλλάξει μόνο το σπίτι μας, αλλά κι εμείς οι ίδιοι.

Για πολλούς, ο Σεπτέμβριος είναι ένας άλλος Ιανουάριος. Τότε είναι που ξεκινά πραγματικά ένας νέος χρόνος στη ζωή τους. Γεμάτος επιθυμίες, στόχους, υποσχέσεις στον εαυτό τους. Τα οικονομικά των περισσότερων μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν είναι στα καλύτερά τους και δεν επιτρέπουν μεγάλες, ανανεωτικές παρεμβάσεις στους χώρους του σπιτιού τους.

Όλοι θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι που μας αναζωογονεί και μας γεμίζει ψυχική δύναμη: σε χώρους που δεν δείχνουν ταλαιπωρημένοι από το πέρασμα του χρόνου και μας προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία.

Μικρές παρεμβάσεις μπορούν να φέρουν αέρα φρεσκάδας στο σπίτι μας ενόψει της νέας σεζόν: αλλαγές με ελάχιστο κόστος που δεν έχουν να κάνουν με έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Αν διαθέσετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας, θα δείτε ότι μπορείτε να εξασφαλίσετε στο σπίτι σας ένα νέο παρόν και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ακολουθούν 7 τρόποι -με ελάχιστο κόστος- που υπόσχονται να φέρουν νέα πνοή στο σπίτι σας:

1) Αλλάξτε χρώμα στην εξώπορτα του σπιτιού: Μια αλλαγή που θα ανανεώσει την εξωτερική όψη του σπιτιού, τόσο απλά!

2) Αλλάξτε την πινακίδα με τον αριθμό της κατοικίας σας: Κι όμως! Αν ζείτε σε μια παλιά κατοικία, της οποίας η μικρή πινακίδα είναι ξεθωριασμένη από τον χρόνο, τότε, η αντικατάστασή της θα σας κάνει να πιστεύετε ότι ζείτε σε άλλο σπίτι.

3) Καθαρίστε και περιποιηθείτε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού: Οταν ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού φαίνεται εγκαταλειμμένος, τότε δημιουργείται μια αίσθηση ψυχικής κόπωσης για εσάς που τον βλέπετε κάθε μέρα. Καθαρίστε τον χώρο, ξεφορτωθείτε άχρηστα αντικείμενα, προσθέστε λουλούδια.

4) Επενδύστε στον φωτισμό: Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο διαφορετικός θα φαίνεται ο χώρος αν αλλάξετε φωτιστικό. Ενα μοντέρνο φωτιστικό αναβαθμίζει αμέσως κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

5) Αλλάξτε πόμολα σε πόρτες και έπιπλα: Αυτή η μικρή, οικονομική αλλαγή θα τα κάνει να δείχνουν σαν καινούρια.

6) Αλλάξτε χρώμα στους τοίχους: Μια αλλαγή που υπόσχεται να δημιουργήσει νέα ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού. Θα αλλάξει την διάθεσή σας. Αν νιώθετε ότι ζείτε σε ένα σπίτι που δεν έχει τίποτα καινούριο να σας προσφέρει, δώστε του εσείς νέο χρώμα.

7) Καθαρίστε τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές: Απαλλάξτε τα από την σκόνη και την βρωμιά που έχουν συσσωρεύσει και δώστε τους μια νέα ευκαιρία. Πολλές φορές, βιαζόμαστε να απαλλαγούμε από αντικείμενα, πριν καν αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να τα αλλάξουμε.

Join The Discussion

Compare listings

Compare