Οργανώστε στην Εντέλεια το Σαλόνι σας με Αυτές τις Ιδέες!

Το σαλόνι είναι θα λέγαμε το κέντρο του σπιτιού. Είναι το κομβικό σημείο όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια. Είναι το μέρος που ξεκουράζεστε ένα φθινοπωρινό απόγευμα. Είναι ο χώρος που βλέπουν πρώτο απ’ όλους οι επισκέπτες.

Έτσι λοιπόν, στο σαλόνι σας πρέπει να είναι όλα τακτοποιημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί χαλάρωση στον επισκέπτη και σε εσάς τους ίδιους μετά από μία κουραστική ημέρα.

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσετε το σαλόνι σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις παρακάτω ιδέες!

Επενδύστε σε αποθηκευτικούς χώρους Ξεκινήστε από τα βασικά. Επενδύστε σε ένα καναπέ με αποθηκευτικό χώρο. Θα βρείτε πολλούς καναπέδες στο εμπόριο οι οποίοι είναι κενοί στο εσωτερικό και μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα. Άλλες λύσεις είναι ένα σκαμπό ή ένα τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικό χώρο.
Ένα παλιό μπαούλο προσφέρει μεγάλο χώρο αποθήκευσης για το σαλόνι και ταυτόχρονα δίνει μια vintage αισθητική στη διακόσμησης σας. Διατηρήσετε το φθαρμένο αν θέλετε περισσότερο στυλ και μην προσπαθήσετε να το κάνετε σαν καινούργιο.

Εκμεταλλευτείτε το μικρό κενό που αφήνουμε πάντα πίσω από τον καναπέ Πολύ εύκολα μπορείτε να κατασκευάστε ένα πολύ στενό τραπεζάκι στο ύψος του καναπέ, ή να τοποθετήσετε ένα ράφι ως συνέχεια της πλάτης του καναπέ. Κερδίστε χώρο για τα φωτιστικά σας από το πουθενά.

Αφήστε αέρα Προσπαθήστε να υπάρχει ένας άνετος διάδρομος ανάμεσα στα έπιπλα και να μην παρεμποδίζεται η πορεία σας στο χώρο από αντικείμενα. Αυτό ισχύει για όλους τους χώρους.
Κρύψτε τα καλώδια Πάρτε απλό κουτί παπουτσιών, ντύστε το με ύφασμα, και ανοίξτε τρύπες στη πίσω πλευρά του. Έτσι θα εξαφανίσετε όλα τα ενοχλητικά καλώδια, πολύμπριζα, το router για το ίντερνετ και τους φορτιστές.

Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους Τα ράφια στους τοίχους θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τα βιβλία σας, να αποθηκεύσετε διάφορα αντικείμενα, αλλά και να διακοσμήσετε με το προσωπικό σας στυλ τον χώρο του σαλονιού. Οι βιβλιοθήκες προσθέτουν στυλ και αποτελούν πολύ πρακτικά έπιπλα.

Επενδύστε σε έπιπλα που έχουν διπλές χρήσεις Τι θα λέγατε να αλλάζατε τον καναπέ που έχετε τόσα χρόνια με έναν άλλο καναπέ που μπορεί να γίνει και κρεβάτι; Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε και με άλλα έπιπλα του σαλονιού τα οποία θα έχουν διπλή χρήση. Τα καταστήματα επίπλων είναι πλέον γεμάτα με τέτοια έπιπλα που είναι πολύ λειτουργικά και ιδανικά για μικρά διαμερίσματα.

Χρησιμοποιήστε έναν δίσκο Ένας διακοσμητικός δίσκος θα ανανεώσει τον χώρο σας και θα τον οργανώσει. Μπορείτε να βάλετε μέσα στον δίσκο σας τα τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, βιβλία, περιοδικά και ό,τι άλλο θέλετε. Ένας όμορφος δίσκος θα βάλει σε τάξη ένα ακατάστατο coffee table ενώ θα του δώσει και χαρακτήρα.

Προσθέστε μερικά καλάθια Τα καλάθια στο σαλόνι είναι πολύ στη μόδα φέτος και θα τα δείτε να κυκλοφορούν πολύ και τους πιο ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελούν πολύ καλές επιλογές για την αποθήκευση πραγμάτων στο σαλόνι αλλά είναι και τέλεια διακοσμητικά. Χρησιμοποίηστε τα για να αποθηκεύετε ξύλα, αν έχετε τζάκι, ή για να τα γεμίζετε με κουβέρτες και μαξιλάρια.

Οργανώστε λοιπόν το σαλόνι σας και εκμεταλλευτείτε το για ηρεμία, χαλάρωση και ξεκούραση.

πηγή: www.spirossoulis.com

Join The Discussion

Compare listings

Compare