Ανανέωση τώρα -7 τρόποι να αλλάξετε το σπίτι σας τη νέα χρονιά με μηδενικό κόστος

Καλέσματα, δώρα, αγορές της τελευταίας στιγμής κι ένα «ταμείο» που δεν βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Oι γιορτές αφήνουν πίσω τους ευχάριστες αναμνήσεις αλλά κι έναν μικρό «πονοκεφάλο» για τα οικονομικά σας.

Ο απόηχος των εξόδων του Δεκεμβρίου, δεν ενθαρρύνει κανέναν για μεγάλα οικονομικά ανοίγματα τον Ιανουάριο. Υπάρχει, όμως, μια κοινή ανάγκη: η ανανέωση. Σε κάθε επίπεδο. Και είναι εφικτή με μια προϋπόθεση: με την αξιοποίηση έξυπνων ιδεών.

Αν θέλετε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας και να νιώσετε την αλλαγή χωρίς να διαθέσετε χρήματα, αφεθείτε στις zero-cost προτάσεις των interior designers.

Το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της αλλαγής το κρατάτε ήδη στα χέρια σας.

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο και απλό είναι να αλλάξετε την όψη αρκετών χώρων του σπιτιού, χωρίς να διαθέσετε ούτε ένα ευρώ.

Σε αυτό το άρθρο δεν θα βρείτε οικονομικές επιλογές από την αγορά για έπιπλα ή διακοσμητικά αξεσουάρ, θα βρείτε πρωτότυπους τρόπους να κάνετε μια επαναξιοποίηση αντικειμένων που ήδη έχετε.

1) Αξιοποιήστε με διαφορετικό τρόπο τα διακοσμητικά αξεσουάρ που ήδη έχετε -Αλλάξτε τους δωμάτιο: Tι θα λέγατε αν αλλάζατε δωμάτιο σε ένα φωτιστικό, ένα βάζο, ή κάποιο άλλo διακοσμητικό αξεσουάρ; Kι, όμως αυτή η ιδέα θα «σπάσει» την μονοτονία και θα δείτε τα διακοσμητικά που ήδη έχετε με άλλο μάτι.

2) To πράσινο στοιχείο: Φρεσκάδα. Αυτή είναι η αίσθηση που δημιουργεί το πράσινο στοιχείο όταν εντάσσεται στο χώρο. Τη νέα χρονιά, δώστε χώρο σε φυτά και λουλούδια. Θα δείτε ότι ο χώρος θα μεταμορφωθεί και θα αναπνεύσει.

3) Ξεκαθάρισμα: Δεν υπάρχει κάτι πιο απελευθερωτικό από το να απομακρύνετε από τον χώρο περιττά διακοσμητικά. Αφήστε μόνο όσα σας χρειάζονται και έχουν στιλ. Τίποτε άλλο.

4) Xωρίς κουρτίνες: Τι θα λέγατε αν αφαιρούσατε τις κουρτίνες από την κουζίνα; Είναι μια αλλαγή που θα κάνει τον χώρο σας ακόμα πιο μοντέρνο (δεν σας προτείνουμε να αφαιρέσετε τις κουρτίνες από την κρεβατοκάμαρα ή το σαλόνι, για λόγους ιδιωτικότητας).

5) Aνοιχτά ράφια: H δυνατότητα χωρητικότητάς τους, μεγάλη. Η δυναμική τους, μεγαλύτερη. Ενα μέσο αποθήκευσης (σε κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο) που διαφοροποιείται από τα ντουλάπια -που πιθανότατα να έχετε βαρεθεί.

6) Παλιά αξεσουάρ γίνονται η vintage διακοσμητική πινελιά που αλλάζει τον χώρο: Eμείς δίνουμε ταυτότητα στα πράγματα. Το παλιό, όταν έχει στιλ, μπορεί να ξεπεράσει σε αξία το μοντέρνο. Αξιοποιήστε παλιά αντικείμενα και δώστε τους χώρο ξανά.

7) Κάντε την βιβλιοθήκη ένα ξεχωριστό σημείο του σπιτιού: Αυτό το έπιπλο μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο σας, αν το απαλλάξετε από περιττά διακοσμητικά.

πηγή: www.bovary.gr

Join The Discussion

Compare listings

Compare