Λάρισα, η  «Μέκκα» των επενδύσεων της κεντρικής Ελλάδας!

IMG 7703 • Λάρισα, η  «Μέκκα» των επενδύσεων της κεντρικής Ελλάδας! • Keller Williams One

Γράφει η Renate Beck 

  Το ενδιαφέρον για επένδυση στην πιο αναπτυγμένη πόλη , ακριβώς στην καρδιά της Ελλάδας και στη μέση της  διαδρομής  Αθήνα Θεσσαλονίκη , υπάρχει χρόνια και το διαπίστωσα αμέσως μόλις ήρθα για  να ζήσω μόνιμα στην πόλη , το 2015. Ο κόσμος από τις γύρω περιοχές ήθελε να έχει και ένα ακίνητο στη Λάρισα, και όσο ανέβαινε η πόλη λόγω των Πανεπιστημίων, κολεγίων, ΙΕΚ, νοσοκομείων και κλινικών, καθώς και υπήρχε μεγάλη δυναμική και με το στρατό, η ζήτηση για στέγαση είχε συνεχή άνοδο. Πλέον και ένας ιδιώτης με λίγα χρήματα στην άκρη θα προτιμήσει να εισπράττει ένα ενοίκιο από ένα φοιτητικό σπίτι παρά να έχει αποταμίευση στην τράπεζα.

Και κάπως έτσι έχουν γίνει ανάρπαστα τα κεντρικά διαμερίσματα, με το καλό αποτέλεσμα ότι γίνονται ανακαινίσεις σε μεγάλο βαθμό, και η κατάσταση στα διαμερίσματα προς ενοικίαση έχει φτάσει σε πολύ καλό επίπεδο – βέβαια με το αντίστοιχο ενοίκιο – σε σχέση με άλλες φοιτητούπολεις. Επιπλέον, έχουμε και μεγάλους επενδυτές που μετατρέπουν ολόκληρα κτίρια σε φοιτητική στέγη με άριστες παροχές. 

Τι ακριβώς ζητάει ένας τέτοιος επενδυτής, που έχει έρθει  από το εξωτερικό και  γιατί βλέπει εξαιρετική προοπτική στην πόλη μας;

Ζητούν οικιστικά κτίρια μέσα από τον κεντρικό άξονα, μέχρι την περιοχή του Άγιου Κωνσταντίνου, με στόχο μετατροπής σε μικρά διαμερίσματα και τη μεταπώληση ή την εκμετάλλευση τους. Σήμερα μια τέτοια επένδυση πρέπει να έχει τουλάχιστον μία μικτή απόδοση 6%  και για τη μεταπώληση καλό είναι να μην υπερβαίνει την τιμή των 2000€/τμ (καθαρό). Με το αυξημένο κόστος για τα οικοδομικά υλικά η τιμή αγοράς πρέπει να είναι κάτω των 900€/τμ. Άνοδο στη ζήτηση παρατηρούμε στα επαγγελματικά και μεγάλα ακίνητα είτε προς ενοικίαση είτε προς πώληση. Παρατηρούμε ότι κτίρια π.χ. όπως στην Παπαναστασίου έναντι ταχυδρομείου, στην Π.Μελα (πρώην Γ ΔΟΥ), στην Λ.Καραμανλή και άλλα ξαφνικά έχουν ενδιαφέρον να στεγάσουν επιχειρήσεις, ιδιωτικά Πανεπιστήμια, φαρμακευτικές αποθήκες και Δημόσιες υπηρεσίες.  Παλιές ανεκμετάλλευτες βιοτεχνίες και εγκαταλειμμένα  εμπορικά ακίνητα – κατάλοιπα της κρίσης και μίας οικονομικής κατάρρευσης για πολλές επιχειρήσεις – βρίσκουν ξανά αξιοποίηση είτε μέσω πώλησης από τράπεζες και fund, είτε μέσω ενοικίασης. Αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων όπου επιχειρήσεις από Θεσσαλονίκη ψάχνουν να εγκατασταθούν στα μέρη μας. 

Συμπεράσματα  Όλα αυτά είναι θετικά μηνύματα για την πόλη μας, που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας και μία καλή οικονομική κατάσταση για τους πολίτες τους. 

Μην ξεχνάμε ότι η Λάρισα άντεξε στη μεγάλη κρίση σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις, λόγω των μεγάλων αποταμιεύσεων και της αγροτικής οικονομίας.

Ζούμε σε μία εξαιρετική πόλη με ποιότητα ζωής και εύχομαι να πάνε τα πράγματα προς το καλύτερο !

Join The Discussion

Compare listings

Compare