Ποια ακίνητα προτίμησαν οι αγοραστές ως ασφαλή καταφύγια και τι αποδόσεις θα προσδοκούν.

ekofina • Ποια ακίνητα προτίμησαν οι αγοραστές ως ασφαλή καταφύγια και τι αποδόσεις θα προσδοκούν. • Keller Williams One

Οι μικροί επενδυτές ακινήτων στρέφονται σε συγκεκριμένους τύπους ακινήτων που υπόσχονται καλές αποδόσεις και ασφαλείς επενδύσεις. Παρακάτω παραθέτω μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, καθώς και τις αποδόσεις που μπορούν να περιμένουν οι επενδυτές από αυτές τις επενδύσεις

  1. Διαμερίσματα σε Αστικές Περιοχές  Οι μικροί επενδυτές συνεχίζουν να προτιμούν τα διαμερίσματα σε αστικές περιοχές. Οι πόλεις παρέχουν σταθερή ζήτηση για ενοικίαση λόγω της προσέλκυσης νέων εργαζομένων, φοιτητών και οικογενειών. Τα διαμερίσματα αυτά παρέχουν σταθερές αποδόσεις, με τα ενοίκια να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 5% ετησίως.  Απόδοση: Περίπου 4% κατά μέσο όρο. 
  2. Φοιτητικά Διαμερίσματα  Οι επενδύσεις σε φοιτητικά διαμερίσματα είναι επίσης πολύ δημοφιλείς το 2023. Οι πόλεις με μεγάλα πανεπιστήμια έχουν συνεχώς υψηλή ζήτηση για φοιτητικά καταλύματα. Οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν υψηλές αποδόσεις λόγω της σταθερής ροής ενοικιαστών και της συνήθως υψηλότερης απόδοσης ανά τετραγωνικό μέτρο.  Απόδοση: Περίπου 6% κατά μέσο όρο. 
  3. Βραχυχρόνιες Μισθώσεις (Airbnb)   Η επένδυση σε ακίνητα για βραχυχρόνιες μισθώσεις, όπως μέσω του Airbnb, παραμένει δημοφιλής. Αυτά τα ακίνητα μπορούν να δώσουν υψηλότερες αποδόσεις, ειδικά σε τουριστικές περιοχές ή περιοχές με υψηλή ζήτηση για βραχυχρόνιες διαμονές. Ωστόσο, οι αποδόσεις μπορούν να επηρεαστούν από την εποχικότητα και τον ανταγωνισμό.  Απόδοση: Μεταξύ 5% και 10%, ανάλογα με την τοποθεσία και την πληρότητα.
  4. Γραφεία σε Συγκροτήματ  Συγκροτήματα  Με την επιστροφή στα γραφεία, οι μικροί επενδυτές στρέφονται σε γραφεία σε συγκροτήματα που προσφέρουν μοντέρνες ανέσεις και καλή προσβασιμότητα. Αυτά τα ακίνητα προσελκύουν εταιρείες που αναζητούν ελκυστικούς χώρους εργασίας για τους υπαλλήλους τους.  Απόδοση: Περίπου 5% κατά μέσο όρο.

Συμπεράσματα  Το 2023, οι μικροί επενδυτές στρέφονται σε ποικιλία ακινήτων με στόχο τη σταθερή απόδοση και την ασφάλεια της επένδυσής τους. Τα διαμερίσματα σε αστικές περιοχές, τα φοιτητικά διαμερίσματα και τα ακίνητα για βραχυχρόνιες μισθώσεις παραμένουν στην κορυφή των προτιμήσεων. Ταυτόχρονα, τα εμπορικά καταστήματα και τα γραφεία σε συγκροτήματα επανέρχονται δυναμικά. Οι αποδόσεις κυμαίνονται ανάλογα με τον τύπο του ακινήτου και την τοποθεσία, με τα ποσοστά να κυμαίνονται μεταξύ 3% και 10%.  Για τους μικρούς επενδυτές που αναζητούν ασφαλείς και αποδοτικές επενδύσεις, το 2023 προσφέρει πολλές επιλογές και ευκαιρίες. Η σωστή επιλογή ακινήτου μπορεί να εξασφαλίσει σταθερές και ικανοποιητικές αποδόσεις μακροπρόθεσμα.

Εύα Κοφινά

Real Estate Agent KW One

Join The Discussion

Compare listings

Compare