Blog

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 18:04

8 μοντέρνα γραφεία εταιριών που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο!

|||| |||| ||||

Από την πρώτη στιγμή που οι εταιρείες τεχνολογίας, αναγνώρισαν ότι το συναίσθημα της ευτυχίας συνδέεται με αυξημένη παραγωγικότητα, όλα άλλαξαν στους εταιρικούς χώρους!

Έτσι αρχής γενομένης από αυτές τις εταιρείες που δημιούργησαν γραφεία, σχεδόν παιδικές χαρές, για να αυξήσουν την δημιουργικότητα και παραγωγικότητα των εργαζομένων τους, όσοι σκέφτονταν μπροστά κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εταιρεία Figma δραστηριοποιείται επίσης στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, όπου ουσιαστικά κατασκευάζει σχεδιαστικά εργαλεία για προγραμματιστές και σχεδιαστές. Έχει δοθεί έμφαση στα ουδέτερα χρώματα, το φυσικό ξύλο και τον φωτεινό χώρο (σαν ένα μεγάλο σπίτι Σκανδιναβικής διακόσμησης), με σκοπό οι εργαζόμενοι να νοιώθουν σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Φυσικά η δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ συνεργαζόμενων υπαλλήλων, έχει και αυτή τον ρόλο της σε μέρη όπου οι ιδέες συλλαμβάνονται και αναπτύσσονται. Πλέον οι μοντέρνοι εργασιακοί χώροι –εκτός Ελλάδας ως επί το πλείστον- έχουν υιοθετήσει αυτή την πρακτική, κινούμενοι ταυτόχρονα στον σχεδιασμό χώρων που χαρίζουν άνεση και ύφος μοντέρνας κατοικίας. Αυτό ακριβώς θέλαμε να σου παρουσιάσουμε μέσα από 8 μοντέρνα γραφεία που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο!

Η Squarespace έχει ως αντικείμενο την δημιουργία sites, συνεπώς η άνεση και η προαγωγή της δημιουργικότητας είναι ζητούμενο ή και προϋπόθεση. Το εικονιζόμενο μοντέρνο δραματικό μαύρο μπαρ, δημιουργεί έναν χώρο όπου η επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων δεν σταματά αν θελήσουν καφέ ή μπύρα (!), ενώ μπορούν ανά πάσα στιγμή να πάρουν το laptop τους και να κάνουν διάλειμμα δουλεύοντας.

Το σκοτεινό ύφος αντιτίθεται στην ζωή που προσφέρει το πράσινο!

Το site διακόσμησης Dwell μετακόμισε τα γραφεία του στο Manhattan, ενσωματώνοντας την ίδια προσέγγιση ως προς την άνεση που πρέπει να νοιώθει ο εργαζόμενος. Όπως μπορείς να υποθέσεις η διακόσμηση είναι χαλαρή, αλλά ταυτόχρονα επαγγελματική με το βάρος να έχει πέσει στην μεγάλη ποσότητα φυσικού φωτός, με πολλαπλούς ελεύθερους χώρους για εργασία ή meeting.

Μια Art Deco αποθήκη στην Αυστραλία ανακατασκευάστηκε από την αρχή και πλέον φιλοξενεί δύο διαφορετικές δημιουργικές επιχειρήσεις που μοιράζονται κοινή αίθουσα συνεδριάσεων, κουζίνα και χώρο διαλείμματος.

Η μια εξ ‘αυτών είναι η Biasol η ίδια εταιρεία που ανακαίνισε τον χώρο των 500 τετραγωνικών. Το σομόν, το γκρι και το μαύρο κυριαρχούν σε ένα μοντέρνο βιομηχανικό χώρο με μάρμαρο, τσιμεντοκονία και ξύλο πεύκου. Φυσικά ο χώρος είναι γεμάτος φυτά.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, το Παρίσι, δεν θα μπορούσε να μην έχει τα δικά του κεντρικά γραφεία της AirBnb. Ως η κατ’ εξοχήν εταιρεία που λάνσαρε την αίσθηση σπιτιού ως προαπαιτούμενο, τα γραφεία της AirBnb στο Παρίσι έχουν κλέψει λίγο από το στυλ των παρισινών λοφτ.

Έτσι ο χώρος τους διαθέτει το εικονιζόμενο «αίθριο» (με τζαμαρίες, βρέχει στο Παρίσι) και ταρατσόκηπο.

Τα γραφεία της εταιρείας φωτισμού Bocci που δημιουργεί γλυπτά φωτιστικά, δεν θα μπορούσαν να μην διαθέτουν τον καλύτερο δυνατό φωτισμό. Μάλιστα κάποια από τα γραφεία βλέπουν σε αυτό το υπέροχο και καλλιτεχνικό αίθριο, διαθέσιμο σε όλο το προσωπικό για να κάνει ένα μικρό διάλειμμα χαλάρωσης και…ηλιοθεραπείας!

Το παλιό ταχυδρομείο στο Richmond της Virginia μετατράπηκε στα κεντρικά γραφεία μιας εταιρείας, όταν οι συνιδιοκτήτες της Mobelux αποφάσισαν να το αγοράσουν από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ! Ο χώρος περιλαμβάνει θέατρο, εστιατόριο, μπιλιάρδα και μια ημιτελή ιστορική τοιχογραφία «το κάψιμο της πόλης κατά τον Εμφύλιο», όπου ένας υπάλληλος της εταιρείας ανέλαβε να το βρει και να το συντηρήσει καθώς δεν εκτέθηκε ποτέ λόγω των αντιδράσεων.

Για το τέλος αφήσαμε το γραφείο του Αυστραλού αρχιτέκτονα Andrew Maynard, ο οποίος θέλησε να φτιάξει ένα γραφείο που να θυμίζει το ηλιόλουστο σπίτι του στην Μελβούρνη. Αποφάσισε να κατασκευάσει το γραφείο στο ίδιο του το σπίτι (τι πιο λογικό) με μια όμορφη προέκταση και το μοιράζεται με τον συνεταίρο του στην Austin-Maynard Architects, Mark Austin και το υπόλοιπο προσωπικό.
Αυτοί οι 8 επαγγελματικοί χώροι σχεδιάστηκαν να εμπνέουν και να βοηθούν τους εργαζόμενους να αποδώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο, βγάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό. Αυτή η φιλοσοφία είναι αδιαμφισβήτητα στον σωστό δρόμο και όποιος τολμήσει να προσφέρει, θα πάρει πίσω πολλαπλά.

πηγή: www.decoration.gr

Περισσοτερες ιδεες

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Ηρώων Πολυτεχνείου 61, Λάρισα

 info@kwone.gr

 +30 2410 539429,+30 2410 539430

 +30 2410 539431

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα νέα μας ακίνητα!