Blog

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 11:00

Project Μετακόμιση: Οι Σωστές Κινήσεις που θα Κάνετε για να μην Ταλαιπωρηθείτε!

Μια μετακόμιση «για πλάκα ή με σοβαρό σκοπό» λέει ο στίχος ενός παλιότερου τραγουδιού, αλλά όποιος έχει σκοπό να μετακομίσει καλύτερα να το δει σοβαρά για να γλιτώσει την ταλαιπωρία.

Ευκαιρία για ένα γερό ξεκαθάρισμα. Ρούχα, βιβλία, διάφορα αντικείμενα του σπιτιού, έπιπλα, κουζινικά κ.λπ. Χαρίστε όσα απ΄ αυτά είναι σε καλή κατάσταση σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Φροντίστε το νέο σπίτι να είναι άδειο και να έχει καθαριστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελική μετακόμιση. Είναι αρκετό διάστημα για να έχετε κάνει όσα πρέπει, ώστε το πρώτο βράδυ στο καινούργιο σας σπίτι να ξέρετε πού βρίσκονται κάποια πράγματα.

Πακετάρετε σταδιακά όλα όσα βρίσκονται σε αποθήκες, πατάρια, ντουλάπια, βιβλιοθήκες, συρτάρια και δείτε πόσα από αυτά δεν θα σας χρειαστούν άμεσα στο νέο σπίτι. Έτσι θα φτιάξετε κούτες που θα πάνε απευθείας στη νέα σας αποθήκη, πατάρι κ.λπ.

Συσκευάστε τα εύθραυστα αντικείμενα με ειδικά χαρτιά και τακτοποιήστε τα μέσα σε πλαστικά κουτιά, τα οποία θα μεταφέρετε οι ίδιοι στο νέο σας σπίτι. Τοποθετήστε τα σε ένα ασφαλές σημείο − όχι στη μέση του σπιτιού − και αφήστε τα μέσα στα κουτιά, ώστε να μην εμποδίζουν την ημέρα της τελικής μετακόμισης. Εννοείται ότι σε κάθε κούτα που κλείνετε, γράφετε από έξω με μαρκαδόρο και κεφαλαία γράμματα τι περιέχει.

Οργανώστε τον χρόνο σας έτσι ώστε την προηγούμενη της μετακόμισης να μεταφέρετε κάποια προσωπικά σας αντικείμενα οι ίδιοι. Πολύ συχνά, τελευταία στιγμή μικρά αντικείμενα μπαίνουν μέσα σε ένα άσχετο κουτί με αποτέλεσμα μετά να μην τα βρίσκετε ή μια μικρή τσάντα που φτιάχτηκε πρόχειρα, με καλλυντικά ή κοσμήματα, να χαθεί.

Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου με τα απολύτως απαραίτητα, ώστε την επομένη να μπορείτε να πιείτε καφέ, να πλύνετε τα δόντια σας κλ.π. Αν έχετε παιδιά, ζητήστε τους να σας πουν ποια από τα πράγματά τους μπορείτε να μεταφέρετε τμηματικά στο καινούργιο σπίτι.

Το να επιλέξετε μεταφορική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει εκτός από τη μεταφορά και τη συσκευασία, εξαρτάται από το ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε.

Κουτιά κάθε μεγέθους, όπως και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αμπαλάρετε οτιδήποτε, θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη συσκευασίας. Εξίσου καλά, όμως, θα κάνετε τη δουλειά σας και με κούτες από τα καταστήματα της γειτονιάς.

Το κόστος της μεταφοράς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο την απόσταση ανάμεσα στα δύο σπίτια, το πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση στο σημείο προορισμού (αν θα χρειαστεί να μεταφερθούν έπιπλα ή ογκώδη αντικείμενα με γερανό, σε ποιον όροφο θα ανέβουν, αν υπάρχει ασανσέρ κ.λπ.), όπως φυσικά και από το συνολικό αριθμό και τον όγκο όσων μεταφερθούν.

Μην ξεχνάτε επίσης το παλιό σπίτι σας θα πρέπει να παραδοθεί καθαρό, γι΄αυτό υπολογίστε μια φασίνα αφού έχουν φύγει και τα τελευταία πράγματα από μέσα.

πηγή: www.spyrossoulis.gr

Περισσοτερες ιδεες

Στοιχεία Επικοινωνίας

 Ηρώων Πολυτεχνείου 61, Λάρισα

 info@kwone.gr

 +30 2410 539429,+30 2410 539430

 +30 2410 539431

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε για τα νέα μας ακίνητα!